25. 7. 2007

Sháníme stále exponáty

Milé dámy, vážení pánové,
zahajujeme naše fórum a jak jinak než zamyšlením nad exponáty.
Hledáme stále kvalitní exponáty ze všech filatelistických tříd, zejména ty, které už vystaveny byly a obdržely zlaté a stříbrné medaile. Chceme vytvořit skutečně živou, aktuální a dominantní on line databázi exponátů. Proto jsem se od počátku neorientovali jenom na exponáty české, ale přijmeme exponát, který splňuje naše "minimální" požadavky odkudkoliv z celého světa. Můžete se o tom přesvědčit sami, po 3 letech existence má Exponet 266 on line exponátů na téměř 1.500 rámech (po 16 listech) s více než 21.000 listy. I při takhle velkém množství exponátů držíme neuvěřitelně vysoký průměr listů na 1 exponát: více než 80 listů. A co je na Exponetu kromě obsahu skutečně grandiózní? EXPONET má povětšinou velmi kvalitní reprodukce a na internetu již zabírá více než 10 'gigabajtů' (GB) dat. Patří k absolutně nejrozsáhlejším filatelistickým webům na celém světě!
Velmi frekventovaná internetová adresa >>>>> http://www.exponet.info obsahuje permanentní (virtuální nebo online) mezinárodní filatelistickou výstavu. Pokud nám chcete zaslat Váš exponát k vystavení, přinášíme nezbytné technické informace. Pokud nám ale důvěřujete, rádi Vám Váš exponát zcela zdarma a kvalitně během jednoho dvou dnů "oscanujeme". Předaný CD/DVD disk s Vaším exponátem pak můžete kopírovat např. i pro pojišťovny z důvodu případné pojistné události.
Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete využít naší bezplatné služby, nechte prosím oscanovat materiály někým "počítačově zdatným" z Vašeho okolí, a to podle níže uvedené specifikace.
Technická specifikace - Kompletní albové listy scanované:
1. s rozlišením 16,7 mil. barev;
2. v kvalitě rozlišení 300 dpi;
3. a při minimální (!!!) šířce obrázku 960 pixelů na bod nebo vyšší (co tím chceme říci? chceme tím říci — nezmenšujte nám sami obrázky, protože při dodržení prvních dvou podmínek výsledná reprodukce nebude rozhodně menší než 960 pixelů na bod na šíři reprodukce. Rádi si výslednou kvalitu rozlišení přizpůsobíme sami!);
4. doporučujeme rozhodně vyndat albový list z ochranného obalu! Jinak je exponát vystaven odleskům barevného spektra z ochranných folií a kvalita reprodukcí se automaticky a viditelně snižuje.
Vámi očíslované soubory v konečném pořadí listů a ve formátech *.tif, *.jpg, *.gif, *.bmp nebo ve formátu Adobe — *.pdf vypalte/nechte vypálit na CD/DVD nosič a předejte osobně nebo doporučeně zašlete na některou z těchto adres:
Ing. Milan Černík, P. O. Box 243, 160 41 Praha 6 nebo
EXPONET, P.O.Box 31, 109 00 Praha 111
Můžeme si obrázky také sami stáhnout elektronicky z Vámi udané adresy (FTP serveru) nebo z Vaší webové stránky. Anebo opačně - reprodukce nám můžete poslat přímo z Vašeho počítače na náš FTP server: >>>>> ftp.japhila.cz - pošlete nám na adresu janik@exponet.info e-mail s žádostí o zaslání exponátu přes FTP a my Vám obratem zašleme 2 přihlašovací kódy - login a heslo. Zaslání exponátu přes FTP je velmi jednoduché. Například v Total Commanderu s českým jazykovým prostředím se nastavení FTP přístupu počítá na 1-3 minuty. Podívejte se na obrázek základního nastavení: >>>>> http://www.japhila.cz/ftp.jpg
Nabízíme vstřícně ještě jednu variantu:
Máte-li zajímavý exponát, který "nechcete dát z ruky", sjednejte si na čísle 603 410 659 naši návštěvu u Vás. Přijedeme za Vámi, sami si exponát u Vás doma nebo ve Vaší kanceláři oscanujeme. Počítejte zhruba 2 hodiny na průměrný exponát s 80 listy.

Těšíme se na Vaše exponáty a spolupráci s Vámi.
za OV Exponet
Ing. Milan Černík a Ing. Břetislav Janík