16. 8. 2007

Soutěž FIP 2000 - kdo zůstal po letech (IV.)


Soutěž FIP o nejlepší filatelistickou stranu 2000 představuje dalších 20 webových stránek, které obdržely 3 hvězdičky, což znamená 3. společné místo. Stránky jsou opět řazeny podle anglické abecedy v jejich názvech.
"Filatelistický e-zine Japhila", Česko >>>>> http://www.japhila.cz/ Poprvé se přihlásil do mezinárodní soutěže český filatelistický subjekt. Japhila vznikla v roce 1999 a jede bez přetržky v podstatě jako deník. Zejména poté, co hostuje mezinárodní výstavu Exponet ( http://www.exponet.info ) nemine dne, aniž by se "někde, něco" na Japhile nezměnilo, nepřidalo... Japhila byla již v době svého 1. ročníku jednou z nejnavštěvovanějších filatelistických stran bývalého východního bloku a vysokou návštěvnost si zachovala dodnes (více než 2 milióny a 600 tisíc návštěvníků). Jistě tomu vedle velkého rozsahu původních informací přispívá i mezinárodní výstava Exponet, se kterou společně obývají dnes již více než 10 gigabajtů (GB) internetového prostoru. Japhila byla právě v roce 2000 vyzdvižena Českou poštou, když byla vydána dopisnice "Internet pro filatelisty" s logy České pošty a Japhily >>>>> http://www.japhila.cz/japhila_internet_dopisnice.htm Z hlediska internetové soutěže FIP jde o nejvyšší úspěch českých filatelistických stran.
"Francouzská maximafilatelie", Francie >>>>> http://www.maximaphiles-francais.org/MF/fre/index.htm Stránka tvořená profesionálním webmasterem, nicméně maximafilatelie není v Česku moc silným oborem.
"Nizozemský svaz filatelistických spolků" (NBFV), Niozemí >>>>> http://www.nbfv.nl/ NBFV se zúčastnil podruhé a podruhé získal stejné ocenění - 3hvězdičkové logo. Těžko říci, zda došlo k nějaké změně, dnes se to již v podstatě nedá zjistit.
"Novozélandské kolonie", Nový Zéland >>>>> http://home.prcn.org/~pauld Stránky se nezobrazují, možná je stihl osud NZ kolonií :)
"Novozélandský filatelistický svaz", Nový Zéland >>>>> http://www.nzpf.org.nz/frameset.html Stránky se z původní adresy také vypařily, nicméně, pokud jde o národní filatelistický svaz, provádíme rádi vyhledávání. Podle zkratky svazu jde s největší pravděpodobností o totožný subjekt.
"Opera" - Filatelistická historie, Kanada >>>>> http://www.ontopia.net/omnigator/models/topic_complete.jsp?tm=opera.ltm&id=pauld-website Původní subjekt nebyl nalezen, proto jsem udělali maximum a přinášíme výsledek vyhladávače. Stránka Paula D. je však i zde v nedohlednu a s ním tematický exponát Opera.
Příště: pokračují 3hvězdičkové strany
Břetislav Janík