8. 11. 2007

Známkový sešitek ČTÚ - Regulátor poštovních služeb


Český telekomunikační úřad (národní regulátor poštovních služeb) vydal 8. listopadu 2007 známkový sešitek číslo 04/2007 s názvem "ČESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD / Regulátor poštovních služeb".

Známkový sešitek má formát 150 x 105 mm (pro obálku A6 na šířku). Známkové sešitky jsou provedeny tzv. digitálním tiskem na bílém matovém kartonu. První strana a čtvrtá strana je čtyřbarevná (CMYK) a volně věnována tématu poštovnictví: na 1. straně je to kresba renesančního listonoše od prof. Josefa Lieslera z FDC Československo 1973, na 2. straně (ČB s podtiskem dvorany hlavní pošty v Jindřišské ulici) je popis úlohy Českého telekomunikačního úřadu jako regulátora českých poštovních služeb. Na straně 3 (ČB) je copyright vydavatele s číslem sešitku (04/2007). Text je: "Známkový sešitek 04/2007 vydal © Český telekomunikační úřad, Praha 2007".

Sešitky mají velmi nízký garantovaný celkový náklad 450 ks, z toho 250 kusů obsahuje vždy 10 příležitostných známek (varianta ZS) hodnoty 7,50 Kč (Pof. č. 492 - PRAGA 2008 - Vrtbovská zahrada. Všechny desetipásky jsou přilepeny za horní okraj a je respektováno místo v archu. Známky vylepené v sešitku tedy mají i služební údaje na okrajích a barevné soutiskové značky. Před vylepením je však odtrhnut úzký okraj s knihařskou úpravou archu známek v distribučním archu. Existence desetipásky s "knihařským" okrajem je naprosto vyloučena. Bližší informace jsou patrné z reprodukce >>>>> http://www.japhila.cz/exponet/pictures/ctu/CTU_04_b.jpg


Zbývajících 200 ks obsahuje 9 známek + 9 kupónů kompletního složeného tiskového listu pro přítisky "Brána s pávem" nominální hodnoty 7,50 Kč. V místech pro přítisk je 9x ČB poštovní trubka - logo Poštovního věstníku (vydávaného Českým telekomunikačním úřadem) a text "ČTÚ / regulátor poštovních služeb" a v místech pro text na kuponech je barevné logo Českého telekomunikačního úřadu. Tiskový list má katalogové číslo P0000029702 a je ve známkové části trojnásobně složen; přilepen je za okraj na levé části tiskového listu >>>>> http://www.japhila.cz/exponet/pictures/ctu/CTU_04_pritisk.jpg


Autorem grafického návrhu je Břetislav Janík.

Český telekomunikační úřad vydal tyto známkové sešitky výhradně pro mezinárodní a tuzemské reprezentační účely a známkové sešitky nejsou v prodeji.

Břetislav Janík