19. 8. 2008

Budou na Exponetu exponáty z výstavy PRAGA 2008?

"...Chci se zeptat zda na Exponetu budou vystaveny exponáty z Výstavy Praga 2008. Děkuji předem za odpověd.
S pozdravem J. Šimůnek".


---
Děkuji Vám za Váš e-mail s častým dotazem. Jak rád bych Vám odpověděl jednoznačně kladně.
Bohužel, i život filatelistického webu se ubírá jinými, než přímočarými cestami.


O nabídce vystavit "doživotně" bezplatně současné exponáty členů SČF - vystavovatelů (a potažmo členů jednotlivých národních svazů FIP) mluvíme s funkcionáři SČF pokaždé, když se potkáme.

Bohužel, nebo naštěstí, je vůle každého vystavovatele individuální a každý vystavovatel se musí individuálně s naší nezištnou nabídkou ztotožnit. Nejde tedy o skenovani exponátů na povel – třeba v momentě před instalací či vrácením exponátů komisaři či vystavovateli. Prostě nemáme individuální souhlas vystavovatelů. Přitom všem vystavovatelům na výstavě PRAGA 2008 to bylo nabídnuto prostřednictvím oslovení komisařů hned v úvodu příprav výstavy PRAGA 2008.

Bohužel, mnoho jich kladně nereagovalo, spíše však nereagovali vůbec.

Proto nám nezbývá než Vás ujistit, že znovu a znovu se budeme obracet na všechny nám známé i neznámé vystavovatele s opětovnou prosbou o trvalé zpřístupnění jejich exponátů na Exponetu.

Využijeme k tomu i výstavu PRAGA, kde bude EXPONET ve střední části Sjezdového paláce po celou dobu konání výstavy přítomen nejen na počítačích, ale i osobně svými tvůrci.

Mohu Vám slíbit za všechny mé kolegy, že neznáme větší potěšení, než přidávat exponáty na Exponet. Je mi líto, musel bych se opakovat – bez souhlasu vystavovatelů – autorů exponátů - nelze přidávat vůbec nic.

Veřejný závazek nakonec:
Exponet má nyní více než 400 exponátů. Ubezpečuji Vás, že je to jenom zlomek toho, co chceme na Exponetu nabídnout.

V úctě a s díky za Vaše návštěvy a zpětnou vazbu
Břetislav Janík, EXPONET