18. 9. 2008

Ivana Šárová: Monografie TGM 1923


Ukázka (2 rámy) ze 120ti stránkoév tříjazyčné monografie elévky filatelistické publicistiky - Ivany Šárové je k dispozici nejen k zakoupení, ale též na Exponetu.

Sama autorka k tomu emotivně píše - citace výňatku:
"...dne 13. 9. 2008 proběhl oficiální křest knihy T.G.M. 1923 při světové výstavě známek PRAGA 2008. Kmotrem knihy byl moderátor Aleš Cibulka a věnoval mi známku s portrétem Václava Klause, kde se prezident mírně usmívá. Prý je to desková vada a námět na další knihu... :-)

Výše zmíněná kniha získala na výstavě Praga 2008 "Vermeil medal" (pozlacenou medili) s ohodnocením 83 bodů. Z ocenění mám opravdu velkou radost a velmi si vážím, že hodnotící komise pro literaturu, složená ze samých cizinců, takto štědře obodovala českou knihu o českých známkách a navíc od v podstatě neznámé autorky.Dovoluji si přiložit fototografie ze křtu knihy a předání medaile panem Malečkem...".


Kniha je mimořádně zdařilá a kromě vystavené ukázky >>>>> http://www.japhila.cz/hof/0425/index0425a.htm ji lze ještě zakoupit >>>>> http://www.japhila.cz/tgm/index.htm Foto autorky přebírající pozlacenou medaili z rukou tajemníka Svazu českých filatelistů, Jaroslava Malečka >>>>> http://www.japhila.cz/philagallery/praga08/pic00308.htm

Břetislav Janík