17. 10. 2009

Michal Hauzr: Perzekuce židovského národa v Protektorátu Čechy a Morava a Ghetto Terezín v poštovních dokumentech



Vážení filatelisté a návštěvníci webových stránek Japhila.cz a Exponet.info. Dnešním dnem počínaje je Vám představen na stránkách světové virtuální filatelistické výstavy inovovaný exponát s názvem Perzekuce židovského národa v Protektorátu Čechy a Morava a ghetto Terezín v poštovních dokumentech.

Jak již sám název napovídá, jedná se o představení především poštovních dokumentů z období okupace českých zemí německou armádou v době druhé světové války souvisejících ať již přímo nebo oklikou s bezprecedentním porušováním elementárních principů lidskosti mezi příslušníky dvou různých etnik za vydatného vědomého přispění nejrůznějších zbabělců, vyžírků, zlatokopů, prospěchářů a pomstychtivců, i nevědomé spolupráce prostých občanů.
Tento proces, pojmenovaný v širším kontextu „holocaust“, se stal jednou z nejsmutnějších kapitol dějin lidstva. Přesný počet obětí se nikdy nedozvíme. Odhady historiků se pohybují někde mezi 5 až 8 miliony přímých obětí, novodobí zpochybňovači těchto událostí pak říkají, že se nikdy nic takového nestalo, že se nikdy nic takového neodehrálo, že se jedná o smyšlenky, fikce a propagandu...
--