29. 6. 2011

Ve Vyšším Brodě pokračuje výstava z Pražského hradu



Fotografií ze slavnostní vernisáže opakované výstavy "Pražský hrad v umění poštovní známky" se vracíme do Vyššího Brodu. Od 3. června do 2. října zde probíhá reprezentativní výstava většiny exponátů, které jsme měli možnost vidět v Praze na hradě v roce 2010.

Výstavu zahájil ředitel Poštovního muzea Dr. Jan Galuška, po levici vidíme vedoucí oddělení dokumentace známkové tvorby, paní Mgr. Alenu Reichovou a kurátora výstavy a sbírek užitého umění z oddělení uměleckých sbírek Správy Pražského hradu Mgr. Jaroslava Sojku ze Správy Pražského hradu. Po pravé straně jsou pořadatelé výstavy - za Cisterciácký klášter Jan Justýn Berka, OCist. - převor Cisterciáckého opatství ve Vyšším Brodě, Ing. Milan Zálešák - starosta města Vyšší Brod, Ing. Tomáš Jirsa - senátor Senátu Parlamentu ČR a starosta města Hluboká nad Vltavou, Dr. Klaus Zerbs - jednatel Spolku pro podporu vyšebrodského kláštera se sídlem v rakouském Linci.

Výstavu můžete navštívit během dovolenkových cest po jižních Čechách a spolu s ní se seznámit i s expozicí Poštovního muzea a zejména s třirozměrnými exponáty. V Poštovním muzeu probíhá další ročník velké detektivní soutěže o ceny. V prodeji je zde původní katalog pražské výstavy a také pamětní list k výstavě PLZ 06 (až do vyprodání).

B. J.