10. 10. 2011

2. kniha světoznámého českého grafika Oldřicha Kulhánka s názvem Známková tvorba

Nakladatelství G-DESIGN CZ ve spolupráci s Poštovním muzeem pro Vás připravuje vydání již druhé knihy světoznámého českého grafika Oldřicha Kulhánka s názvem Známková tvorba.

Kniha Vám přinese komplexně zpracované dílo – kresby Oldřicha Kulhánka, řazené do jednotlivých kapitol, které mají chronologickou posloupnost od vydání 1. poštovní známky v roce 1990 do současnosti. Každá kresba námětu známky bude mít svou samostatnou kapitolu, ve které naleznete kromě překrásné kresby též liniovou rozkresbu Miloše Ondráčka, návrh razítka a kresby na FDC mistra O. Kulhánka a taktéž vyobrazení samotné poštovní známky. Každá kapitola bude opatřena textem, jež Vám přiblíží osobnost z poštovní známky. Texty ke kapitolám připravuje Prof. MUDr. Josef Koutecký. Kniha bude vytištěna na luxusním papíře a uspokojí nejen ty, kteří obdivují grafická díla a kresby autora, ale jistě i všechny sběratele a čtenáře se zájmem o současnou grafiku a poštovní známky.

Kniha vyjde také v LIMITOVANÉ EDICI, v nákladu 150 výtisků. Součástí knihy v limitované edici bude originální litografie, liniová rozkresba této litografie, aršík známky, černotisk, pamětní list a korespondenční lístek s přítiskem. Všechny tytou součásti limitované edice budou samozřejmě signovány autory – Oldřichem Kulhánkem a Milošem Ondráčkem. Samotná kniha bude též signována, číslována a datována autorem.

Specifikace knihy:
Nakladatelství: G-DESIGN CZ
Formát: 230 x 305 x 50 mm
Vazba: pevná s papírovám přebalem – matná
Přebal limitované edice: kartonový pevný matný
Počet stránek: 420 stran
Jazyk: čeština, angličtina
Datum prvního vydání: 2012

English Book specification:
Publisher: G-DESIGN CZ
Format: 230 x 305 x 50 mm
Binding: hardbound, no cover, shiny
Book cover: carton, firm, matt
Pages: 420 pages
Language: Czech, English
First published: 2012


Podrobnosti: http://oldrichkulhanek-znamkovatvorba.cz/?sLang=en


V roce 2010 jsme pro Vás vydali publikaci Oldřicha Kulhánka – EXLIBRIS.
Více naleznete na:
www.oldrichkulhanek-exlibris.cz