9. 2. 2012

Inaugurace známek KUKS


dne 7. 3. t.r. budou vydány m.j. dvě příležitostné známky "Krásy naší vlasti", a to "Zámek Kuks" v nominální hodnotě Kč 14,- a "Sochy Matyáše B. Brauna na zámku Kuks" v nominální hodnotě Kč 18,- (viz odkaz na emisní plán: http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/emisni-plany-id327/ ). Při této příležitosti pořádá Sdružení východočeských filatelistů v sobotu 10.3. v Kuksu slavnostní křest uvedených známek, na který poslal pan Karel Holoubek členům a přátelům našeho klubu pozvání a nabídku pamětního listu. Používáno bude též poštovní příležitostné razítko. E-mail pana Holoubka ze dne 4. t.m. s podrobnostmi Vám přeposíláme (je připojen níže):


Slavnostní inaugurace proběhne v aerálu hospitálu Kuksu křest dvou známek vydaných českou poštou s tímto motivem. K této slavností příležitost bude vydán pamětní list a bude zde používáno příležitostné razítko, vše podle návrhu autora známek prof. Zdeňka Zieglera.
Pokud nebudete mít možnost se křtu a autogramiády zúčastnit osobně, jsou dva způsoby jak si tyto kvalitní grafické památky zajistit :
*    přijít  do Klubu nebo
**   ve dnech 20. - 29. února poslat na adresu :
Sdružení filatelistů, P.O.Box 200, 501 01 Hradec Králové
prázdnou obálku velikosti A5 se svojí adresou a Kč 100,-


P.S.: doporučené zásilky nebudou


Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, a správce klubové e-mailové schránky