26. 2. 2012

Modré strojové otisky Sběrného přepravního uzlu 400 20 Ústí nad Labem 02

Vážení, v došlé korespondenci mě zaujaly obálky z Ústí nad Labem, kde je známka znehodnocena modrou barvou. Snažila jsem se zjistit pro  vás nějaké podrobnosti - jedná se o zkušební provoz orážecího stroje "NEOPOST" SPU Ústí nad Labem 02. Používá se na orážení zásilek vybraných z poštovních schránek v Ústí n. L. Vzhledem k tomu, že firma NEOPOST používá do těchto strojů modrou barvu, byla schválena výjimka na zkušební provoz. Provoz byl zahájen 11. 1. 2012 a ukončen bude cca za 14 dní až měsíc. V příloze vám zasílám ukázku otisků. Zajímavé je, že se nejedná o klasické razítko, ale laicky řečeno o "otisk z inkoustové tiskárny".

S pozdravem,
Marie Chábová, vedoucí oddělení Prodejna známkové tvorby, Jindřišská 14, Praha 1

--
Dovolili jsme si Vám přeposlat e-mail paní Marie Chábové, vedoucí oddělení Prodejna známkové tvorby České pošty, s.p., ze dne 24. t.m., který je tentokrát určen spíše specialistům, sběratelům otisků razítkovacích strojů. Text e-mailu je připojen dole pod naším textem.

Protože se jedná o zkušební provoz linky NEOPOST a lze očekávat ještě další zajímavosti a zjištění, uvítáme Vaše poznatky, které bychom mohli opět postoupit členům a přátelům našeho klubu. Současně si dovolujeme připojit několik souvisejících internetových odkazů.

Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, a správce klubové e-mailové schránky kf0015@centrum.cz

-- 
Související internetové odkazy (snad Vás mohou také zajímat):

Článek "Sběrný přepravní uzel Ústí nad Labem - I. a II. etapa" na internetových stránkách firmy INSKY s.r.o., Ústí nad Labem, resp. na adrese:

Text "SBĚRNÝ PŘEPRAVNÍ UZEL ÚSTÍ N. L. – 2. ETAPA" na stránkách firmy Ing. arch Dubový, s.r.o., resp. na adrese:

Heslo "Česká pošta" na stránkách Wikiedie, odstavec "Sběrné přepravní uzly" na adrese:
(v adresním řádku prohlížeče by se tato adresa měla jevit jako http://cs.wikipedia.org/wiki/Českápošta )

Tisková zpráva "Sběrný přepravní uzel v Brně: nové srdce jihomoravské pošty"
ze dne 30. 4. 2007
na internetové stránce České pošty, s.p., resp. na adrese:

Informace "Sběrný přepravní uzel Brno 02" o vydané známce s přítiskem (datum vydání 26. 4. 2007) na internetové stránce České pošty, s.p., resp. na adrese:

Text "SBĚRNÝ PŘEPRAVNÍ UZEL PARDUBICE"
na stránkách firmy Ing. arech Dubový, s.r.o., resp. na adrese: