28. 3. 2012

Výstavka s výtvarníky Karlem Šafářem a Jiřím Slívou


Ve středu 4. 4. 2012 od 15:00 hod. se bude konat již 16. výstavka podkladů pro tisk právě vydávané poštovní známky - http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/osobnosti---johann-gregor-mendel-1822---1884-id37226/ - jako obvykle v prostorách bývalé prodejny filatelie v prvním patře budovy Hlavní pošty Praha 1, v Jindřišské ulici (ochoz nad dvoranou, dostupný z obou stran po točitých schodech). 

Budete zde mít možnost si prohlédnout výtvarné návrhy, rytecké rozkresby a podklady pro tisk příležitostné známky, FDC a razítka FDC "Johann Gregor Mendel", nominální hodnota 20,- Kč, autor výtvarného návrhu Karel Šafář, rytec Bohumil Šneider. Účast přislíbil výtvarník Karel Šafář i rytec Bohumil Šneider. 

Můžete si také připravit materiál z 21. 3. 2012, protože se na autogramiádu dostaví výtvarník pan Jiří Slíva (podklady, které se vztahují k Regionální známce z 21. 3. 2012  ještě jednou vystavíme). Program: v 15:00 hod otevření výstavky;  v 15:30 hod zahájení a v 16:30 hod ukončení.

Chtěli bychom upozornit, že soubory paní Chábové, informující o připravovaných příležitostných ručních i strojových razítkách, R-nálepkách a nálepkách APOST, v poslední době obsahují též celou řadu aktuálních informací o vydávaných a nabízených emisích, o pamětních listech (vydávaných od minulého roku) a právě o výstavkách podkladů pro tisk známek a dalších poštovních cenin. Soubory - sešity ve formátu *.xls (Excel) mají kromě aktuálního listu ještě několik dalších listů (otevřou se po kliknutí na záložkách dole v otevřeném souboru), a na těchto listech jsou umístěny jednak archivy již neaktuálních informací o razítkách a nálepkách z minulých let, ale nově též archivy pozvánek na uvedené výstavky. Doporučujeme vám proto listy jednotlivých souborů pozorně prohlížet. Současně bychom rádi sdělili, a to vlastně už poněkolikáté, že zasílání informačních souborů paní Chábové si můžete zajistit na e-mailové adrese chabova.marie@cpost.cz  Tato služba je zdarma. 

V těchto souvislostech neposíláme členům a přátelům našeho klubu všechny došlé informační soubory, ale zaměřujeme se jen na případy, kdy chceme na něco upozornit navíc, jako právě dnes. Věříme, že skuteční zájemci o nejen o razítka, nálepky, ale i o nejrůznější dění ve filatelii si doručování těchto informací aktuálně a zdarma zajistí přímo na výše uvedené e-mailové adrese.

Za výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel a správce klubové e-mailové schránky  kf0015@centrum.cz