17. 6. 2012

Korunovace Panny Marie i Olympijské/Paralympijské hry Londýn 2012

POZVÁNKA ZNÁMKOVÉ TVORBY
Ve středu 20. 6. 2012 Vás srdečně zveme na 21. výstavku, která se bude konat jako obvykle v prostorách bývalé prodejny filatelie v prvním patře budovy Hlavní pošty Praha 1 v Jindřišské ulici (ochoz nad dvoranou). Budete mít možnost si zde prohlédnout výtvarné návrhy, rytecké rozkresby a podklady pro tisk vydaných příležitostných známek, FDC, razítek na FDC a dopisnic.
Příležitostná známka: „100. výročí korunovace sochy Panny Marie na Svatém Hostýně“, nominální hodnota 21,- Kč, autor výtvarného návrhu Oldřich Kulhánek, rytec Miloš Ondráček.
Příležitostná známka: „Letní olympijské hry + Letní paralympijské hry Londýn 2012“, nominální hodnota 20,- Kč, autor výtvarného návrhu Jan Ungrád, rytec Jaroslav Tvrdoň.
Příležitostná dopisnice:  „20 let od založení PTC Praha, a.s.“, nominální hodnota A, autor Jiří Slíva.
Příležitostná dopisnice: „750 let od založení Vysokého Mýta“, nominální hodnota A, autor Pavel Sivko.
Samolepící výplatní známka: „Vlastní známka – vzorové vydání“, nominální hodnota A, autor grafické úpravy standardního tiskového listu je akademický malíř a grafik Petr Foltera, autorka návrhu obrazové části známky Ivana Havránková (známka s vyobrazením Balík Do ruky a Balík Na poštu s vlajkou ČP).  
Samolepící výplatní známka: „Vlastní známka – vzorové vydání“, nominální hodnota A, autor grafické úpravy standardního tiskového listu je akademický malíř a grafik Petr Foltera, autor návrhu obrazové části známky Mgr. Václav Příleský (známka s vyobrazením  Balík Na poštu).  
Samolepící výplatní známka: „Vlastní známka – vzorové vydání“, nominální hodnota E, autor grafické úpravy standardního tiskového listu je akademický malíř a grafik Petr Foltera, autor návrhu obrazové části známky Ing. Josef Bajza, MBA (známka s vyobrazením Balík Do ruky).  

Účast přislíbili: Jan Ungrád, Jaroslav Tvrdoň, Jiří Slíva a Pavel Sivko
Program:
v 15:00 hod. otevření výstavky
v 15:30 hod. zahájení
v 16:30 hod. ukončení celé akce
Počet ks pro autogramiádu prosíme omezte, aby se dostalo na všechny zájemce.

Marie Chábová
vedoucí oddělení prodeje známkové tvorby
Jindřišská 14, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 131 420
GSM: +420 605 220 617