4. 12. 2012

A. Šmíd: "125 let pražské potrubní pošty a její budoucnost"

Vážení přátelé, dovolujeme si vám připomenout další klubovou schůzku, která se bude konat již ve čtvrtek 6. 12. 2012 od 16:00 hod. v sále Dřevák v 1. patře Domu Portus (občanské sdružení Život 90), v Praze 1, ulice Karolíny Světlé 18 (roh s ulicí Betlémskou). Součástí schůzky bude přednáška pana Antonína Šmída "125 let pražské potrubní pošty a její budoucnost". Exponát pana Šmída "Pražská potrubní pošta" můžete vidět na mezinárodní virtuální filatelistické výstavě EXPONET (na adrese http://www.japhila.cz/hof/0061/index0061a.htm a dalších stránkách), avšak na přednášce Vám přednášející ukáže i nové, zajímavé přírůstky ze své sbírky. Zaměří se na historii potrubní pošty a rovněž na přepravu telegramů a interní provoz před rokem 1899.
Hostem na naší přednášce bude rovněž pan Jiří Hák, který pracoval ve firmách ČESKÝ TELECOM, a.s., a Telefónica Czech Republic, a.s., a měl pražskou potrubní poštu na starost v letech 1993 - 2010. Seznámí nás s technickou částí potrubní pošty. Dalším hostem bude pan Zdeněk Dražil, nynější soukromý majitel systému potrubní pošty, který pohovoří o její budoucnosti. Přednáška začne v 16.30 hod. 
Na ilustracích máte několik ukázek z připravených souborů, které budou během přednášky promítány.
Vítáme všechny zájemce o filatelii, poštovní provoz a poštovní historii - vstup volný. Pro účastníky bude připravena káva, čaj a minerálka.
Za výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel a správce klubové e-mailové schránky