14. 9. 2013

4. 9. 2013 - Křest známky MS ve vodním slalomu 2013

Zleva Prof. Ing. Jaroslav Pollert, DrSc., akad. malíř Jan Ungrád a p. Martin Doktor 
--
Vážení přátelé, ve středu 4. září t.r. se v budově Českého olympijského výboru uskutečnil slavnostní křest nové české poštovní známky "MS ve vodním slalomu 2013". Pořádáním tohoto šampionátu, který právě probíhá v pražské Troji, slaví Český svaz kanoistiky sto let od svého založení. Poštovní známka podle výtvarného návrhu akad. malíře Jana Ungráda a v ryteckém provedení Jaroslava Tvrdoně v nominální hodnotě 10,- Kč byla vytištěna rotačním ocelotiskem v barvě černé kombinovaným hlubotiskem v barvách odstínů modré a červené (příslušné odkazy na stránky České pošty, s.p., viz níže).
Slavnostního aktu se vedle autora akad. malíře Jana Ungráda zúčastnili Prof. Ing. Jaroslav Pollert, DrSc., předseda Českého svazu kanoistů a člen Výkonného výboru Českého olympijského výboru; p. Martin Doktor, sportovní ředitel Českého olympijského výboru, dvojnásobný olympijský vítěz z roku 1996 z her v Atlantě; Mgr. Ivo Eichler, sekretář Českého svazu kanoistů; p. Karel Pavlíček, rytec štočku příležitostného strojového razítka; Ing. Jaroslav Petrásek, předseda výboru Olympsportu - České asociace pro olympijskou a sportovní filatelii; Ing. Václav Diviš, sekretář a správce webu Olympsportu; p. Jiří Hampl, člen výboru Olympsportu, a další hosté. 
Slavnostní okamžiky křtu známky fotograficky zachytil Ing. Václav Diviš, jemuž děkujeme za poskytnutí fotografií. 
Při této příležitosti byl představen pamětní list s vylepenou známkou a otiskem příležitostného strojového razítka a publikace "100 let české kanoistiky - Mistrovství světa ve vodním slalomu a filatelie".
K připomenutí této významné sportovní události a obohacení našich filatelistických sbírek a exponátů používala pošta Praha 7 příležitostný štoček v orážecím strojku Postalia podle výtvarného návrhu Ing. Jaroslava Petráska, v ryteckém provedení p. Karla Pavlíčka. Strojek s příležitostným štočkem byl v provozu 4. a 11. září a dalším dnem používání bylo stanoveno 16. září t.r.
Přejeme pořadatelům světového šampionátu hladký a úspěšný průběh této akce a našim reprezentantům hojné zisky medailí a skvělá umístění. 
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, reg.č. 00-15, v Praze, Vás zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel a správce klubové e-mailové schránky, účastník slavnostního křtu
--
Související odkazy:
http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/fdc-obalky-prvniho-dne-vydani/ms-ve-vodnim-slalomu-2013-id41637/  .....  FDC (obálka prvního dne) se známkou "MS ve vodním slalomu 2013"
http://www.slalomtroja.cz/cs/uvod  .....  Mistrovství světa ve vodním slalomu 11. - 15.9.2013 Praha - Troja
http://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/241640-boj-s-neprizni-osudu-i-vymena-generaci-ms-ve-vodnim-slalomu-zacina/  .....  článek "Boj s nepřízní osudu i výměna generací. MS ve vodním slalomu začíná" (12. 9. 2013) - obsahuje nominace českých slalomářů a program MS
http://www.slalom-world.com/  .....  Slalom World - vodní slalom a sjezd, výsledky, žebříčky
http://www.kanoe.cz/  ..... Kanoe.cz, český vodácký server
http://www.kanoe.cz/view.php?cisloclanku=2013091007&rstema=1&stromhlmenu=1  .....  článek "V Praze je vše připraveno na světový šampionát. Češi medaile rozdávat soupeřům nechtějí!"
http://www.kanoe.cz/view.php?cisloclanku=2010101703  .....  Český svaz kanoistů - kontakty
http://www.martindoktor.cz/  .....  Oficiální stránky Martina Doktora
http://www.olympic.cz/  .....  Oficiální web Českého olympijského výboru
http://www.olymp-sport.cz/  .....  OLYMPSPORT - Česká asociace pro olympijskou a sportovní filatelii