5. 12. 2013

Autogramiáda k tenisovým známkám zrušena

V závislosti na velký zájem o vlastní známky ke 120. výročí českého tenisu pořadatelé po dohodě s tenistou Janem Kodešem odstoupili od záměru uspořádat na poště v den vydání autogramiádu. Většina aktivních sportovců zobrazených na známkách je v den vydání mimo území České republiky. Velký zájem o známky ze stran sportovních tenisových klubů a jednotlivců z celé republiky, filatelistických sběratelů a několik distribučních míst v celé ČR vytváří situaci, že známky budou patrně brzo vyprodány, přestože jich je emitováno 50 x více než běžných vlastních známek a 5 x více než u dosavadních sportovních emisí prodávaných na poště – Run Tour běh pro zdraví a 100. Pražské primátorky.
Prodej bude zahájen v Praze 1 od 8:00 hodin ráno do 18:00 hodin. Kromě toho budou známky v prodeji u poštovních přepážek pošt: Blatná, Brno 50 (Post Merkur), České Budějovice, Český Krumlov, Dačice, Domažlice, Frýdek Místek, Havířov, Hradec Králové 2, Hradec Králové 3, Jablonec, Jihlava, Jindřichův Hradec, Klatovy, Kolín 1, Kopřivnice, Krnov, Kroměříž, Liberec 1, Nový Jičín, Olomouc, Ostrava 30, Pěnčín u Liberce, Písek 1, Prachatice, Praha 1 (prodejna známkové tvorby, přepážka č. 29 a 30), Praha 012 Hrad, Přerov 2, Rožnov pod Radhoštěm, Strakonice, Strunkovice, Šumperk, Tábor 2, Teplice 8, Třeboň, Úpice, Vacov, Valašské Meziříčí, Vodňany, Volary, Vsetín a Zlín.
--
Vycházejí 11. prosince 2013 v arších po 25 kusech. Prodávají se pouze v celém archu o 25 známkách x nominále „A“ (13 Kč), celkem 325 Kč/1 arch. Náklad 30 tis. archů nebude dotiskován.
Česká pošta, s.p.