20. 8. 2014

J. Kratochvíl: Poštovní historie a filatelie

Vážení přátelé, dovolujeme si Vás informovat, že dnešního dopoledne poskytl člen našeho klubu pan Jiří Kratochvíl, poštovní historik, publicista, lektor a vystavovatel, rozhovor na téma poštovní historie a filatelie redakci Pražského deníku. Stalo se tak na přání sekretariátu Svazu českých filatelistů, na který se redakce obrátila s urgentní prosbou o zprostředkování vhodného rozhovoru, který by se stal součástí novinového seriálu rozhovorů o koníčcích. 
Záznam z asi hodinu trvajícího povídání vyjde již v zítřejším vydání Pražského deníku a protože svým poutavým přednesem o historii pošt a o sbírání R-nálepek je pan Jiří Kratochvíl znám z nejedné odborné přednášky nebo klubové vycházky, máme se jistě na co těšit. Rozhovor má být doplněn aktuální fotografií z prostředí před poštou Praha 6. 
Závěrem se ještě musíme zmínit, že zpracování dopoledního rozhovoru pro zítřejší vydání deníku je pro redakci tak urgentní, že pan Kratochvíl bohužel nemůže konečný text s jistě mnohými odbornými a historickými výrazy autorizovat. 
Zprávu podává a zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha
P.S.:
Předpokládáme, že alespoň část rozhovoru bude umístěna též na internetových stránkách deníku http://prazsky.denik.cz/
Zdroj: http://www.kf0015.cz/