3. 8. 2014

Uskočte, přijíždí motocyklová pošta!

Mezi 14:00 a 15:00 hodinou, pokud bude cesta volná, dorazí až z Vyššího Brodu v Jižních Čechách, kde sídlí pobočka Poštovního muzea, motocyklová pošta v podobě závodníka Petra Hošťálka, který na historickém motocyklu Ariel přiveze do Prahy zásilky, které mu svěřili zájemci o příležitostné razítko, jež se váže k této události.
Jak razítko získat? Pošlete pohled s nalepenou známkou a adresou, na kterou chcete, aby došel (tedy třeba i svojí), v obálce na adresu: Poštovní muzeum, Klášter 136, 382 73 Vyšší Brod a to nejpozději do 31. srpna 2014. Všechny převzaté zásilky Motocyklové pošty budou mít jednotné podací denní razítko s obrazovým námětem VYŠŠÍ BROD 5. 9. 2014 a připouštěcí gumové razítko (kašet) potvrzující přepravu motocyklem. Příchozí zásilky budou pak na veletrhu Sběratel opatřeny také razítkem pošty Praha 9. Následně poputují zásilky Motocyklové pošty 2014 ke svým adresátům.
Poslat můžete třeba příležitostnou dopisnici, jež se k této události přímo váže, jejímž autorem je malíř Václav Zapadlík. Dopisnici je možné již nyní zakoupit v prodejně známkové tvorby na hlavní poště v Jindřišské ulici v Praze nebo pak přímo na veletrhu.
Kdy: 13:30 hod. – 14:30 hod.
Kde: foyer u výstavy Praga Piccola
Dopisnici k motocyklové poště bude možné zakoupit na stánku České pošty.
Další informace: http://www.sberatel.info/cs