6. 11. 2014

Zlaté ocenění České republiky ve světové filatelistické soutěži Madrid 2013

V Madridu se hodnotilo v 10 různých kategoriích, v kategorii nejkrásnější ("samostatná") známka vyhrála Velká Británie a Severní Irsko (viz dole) před Chile a Polskem.
Jak vyplývá z tabulky níže, Česká republika společně se Slovenskem (ale také s Vatikánským státem a Bulharskem) vyhrála v kategorii Nejkrásnější aršík světa za rok 2013 - s aršíkem k jubileu Cyrila a Metoděje.
V Kategorii inovativní přístup ke známkové tvorbě se umístil ofsetový výplatní známkový sešitek Franz Kafka od Mariny Richterové na vynikajícím 2 místě! a obzvláště těší, že zvítězil v kategorii inovace a designový přístup ke známkové tvorbě.
Pohled do sálu Královské mincovny v Madridu, kde pod zástitou španělského krále proběhlo 31. října 2014 slavnostní hodnocení nejkrásnějších známek světa. V porotě je 40 porotců - většinou předsedové národních filatelistických svazů anebo šéfové známkových tvoreb národních pošt.

České známce, České poště, s.p., autorům jubilejního a výpravného aršíku Cyril a Metoděj: autorovi prof. Dušanu Kállayovi, rytci Miloši Ondráčkovi a autorce známkového sešitku Franz Kafka: výtvarnici Marině Richterové gratulujeme!
V neposlední řadě blahopřejeme a děkujeme Poštovní tiskárně cenin Praha, a.s. a jejímu vedení: Ing. Jaroslavu Štefkovi a manažeru výroby Pavlu Vavřinovi, kteří produkci obou oceněných známek řídili.
Očekáváme písemné vyjádření organizátorů a k celé slávě se vrátíme.
http://www.fiaf-filatelia.com/exhibit2014/nexo_awards_2014.html
Břetislav Janík