1. 12. 2014

První den vydání - 1. prosince 2014: Tenisová síň slávy, Newport, USA

Dnes vyšly nové vlastní známky s oslavou českého tenisu. Námětem je Mezinárodní tenisová síň slávy v americkém Newportu.
Iniciátorem emise je opět velmi úspěšný český tenista Ing. Jan Kodeš, tentokráte však známky nejsou k dispozici veřejnosti jako vloni, ale jsou majetkem zadavatele, který známky objednal, zaplatil a jemuž celý náklad náleží. 
A současně ode dneška je ve Dvoraně Hlavní pošty také příležitostné poštovní razítko s logem newportské Tenisové síně slávy.
Nicméně, právě v den vydání byl Jan Kodeš několik hodin hostem největší české pošty v Jindřišské ulici a díky jemu můžeme reprodukovat dnešní ukázky:

Tenisová Síň slávy v americkém Newportu. Ta je předmětem platné české poštovní známky číslo VZ 0287 - Mezinárodní tenisová síň slávy, Newport, USA. Další informace: http://filatelie.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/vlastni-znamky---prehled-id40906/
Ing. Jan Kodeš je opět velmi iniciativním "hybatelem" českého tenisu, když má během jednoho roku na svém kontě (25+8) 33 poštovních známek. Neuvěřitelná aktivita jednoho slavného čs. tenisty. Blahopřejeme. Na nové výplatní vlastní sešitkové emisi je 8 velkých známek. Na 7  z nich jsou všichni českoslovenští a čeští tenisté, kteří byli oceněni zařazením do Tenisové síně slávy (podle data zařazení osobnosti do Síně slávy): VZ 0280 Jan Kodeš (na reprodukci); VZ 0281 - Jan Drobný (in memoriam); VZ 0282 - Hana Mandlíková; VZ 0283 - Martina Navrátilová; VZ 0284 - Ivan Lendl; VZ 0285 - Jana Novotná; VZ 0286 - Karel Koželuh (in memoriam) a VZ 0287 - fotografie Mezinárodní síně slávy, Newport, USA.
A že, se tato akce dá snadno filatelisticky doporučeně dokladovat i známkami vydanými před rokem je nasnadě - 3 ze 7 známek, které jsou k dispozici z loňského vydání, které bylo prodáváno prostřednictvím České pošty a které například stále má k dispozici pošta Praha 1, Jindřišská 14, přepážky 29 a 30.
Informace o všech vlastních známkách: http://filatelie.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/vlastni-znamky---prehled-id40906/. Autorem příležitostného poštovního razítka je Miloslav "Rejpal" Bláha.
Hezký lov a sběratelský zážitek přeje B. J.