13. 12. 2014

RECordujete oblíbeného Járu Cimrmana? A proč ne? Why not? A prečo nie? Pačemu nět? Warum nicht?

Pěkný m.m.s. pozdrav ze zahraničí jsme dostali od nejmenovaného velkého znalce a recitátora badatelova díla (ing. I. R., CSc., st. přezd. Perforec, která vychází z jeho fenomenální, až nahrávací paměti: . RECord),
 z dalekých Kaschau (sl., mor. Košice, vych. Košiše). Sice ví, že do Struku to nemá nejblíže, ale přesto se o rychlé, nedostižné a slavné dělostřelecké poště na vlastní oči doslechl (Halič). Z velké radosti, že granát tentokráte dopadl bez rozbití jediného okna (sic), nám poslal i zahraniční doručenku. Tak to naše Pošta fakt nemá.
A jste majiteli velmi krásného (zobrazeného) pamětního listu známkové tvorby (PLZ) ke slavnostnímu křtu Cimrmanových prvních kruhových známek? Všimněte si jak v úchvatné vlnovce navazuje domicil státu ze známky na pojmenování hlavní pošty. Abonenti PLZ křtu známky využili k podpisu účasti hlavních protagonistů vydání známky (Zdeněk Svěrák a Jaroslav Weigel) na slavnostním křtu, ale někteří se vypravili za aktéry až do samé Járy Ivové, aby získali podpisy i dalších osob (viz níže), kteří Cimrmanem každodenně žijí - členy Žižkovského Divadla Járy Cimrmana (ŽDJC). Tak to už je kůň a ne koníček!
B. J. :)
--
P.S.
Abonenti pro další PLZ (PLZ Jára Cimrman v nákladu 2400 ks byly prodány během několika desítek minut, ostatně samotné známky za deset dní zmizely z prodeje v počtu téměř třetiny celkového nákladu) se mohou pro další odběr prozatím kdykoliv přihlásit:
Marie Chábová
vedoucí Prodejny známkové tvorby
Jindřišská 14, Praha 1
--
Tel.: +420 221 131 420
GSM:  +420 605 220 617 
--
Česká pošta, s.p.
Prodejna známkové tvorby
pošt. přihrádka 13
111 21 Praha 1
--
A kdy známky dojdou? Tak to opravdu nesmíme ani napovídat.